Recomandari

Carte – The Nature of Design
Ultima carte a cunoscutului autor David W. Orr este o ilustratie foarte convingatoare a actualei relatii dintre tehnologie, ecologie, design si economie, dintr-o perspectiva teoretic-filosofica. Orr nu ascunde nimic sub pres si ofera cititorului o intelegere extinsa si profunda a incapacitatii noastre, in calitate de societate saturata de consum, de a rezolva consecintele stilului nostru de viata modern. Cel mai bun lucru legat de aceasta carte, comparativ cu alte carti pe acelasi subiect, este in primul rand ca ofera o solutie foarte clara la problemele noastre sociale si de mediu – respectiv de a trai in concordanta cu limitele suportabilitatii naturii. Prin numeroase exemple si intrebari, profesorul David Orr sustine isi sustine clar punctul de vedere ca umanitatea se avanta astazi cu capul inainte spre viitor, cu o incredere oarba in stiinta, tehnologie, forme de guvernamant sau teorii economice. Argumetele lui Orr sunt foarte convingatoare pentru ca ofera o viziune practica si onesta asupra ce putem face in viitor pentru a evita dezastrul. David W. Orr – The Nature of Design: Ecology, Culture, and Human Intention

Site – www.downtoearth.org
In luna mai 1992, Societatea de Comunicare pentru Mediu din India a pus bazele singurei publicatii bilunare de stiinta si mediu din India – “Down to Earth” (DTE). Pe parcursul anilor, revista a informat si inspirat oamenii preocupati de amenintarile la adresa amediului inconjurator  DTE a ajuns sa aiba o acoperire de 400 de provincii din cele 500 ale Indiei, atragand cititori din intreaga lume. Varianta online a publicatiei cuprinde o serie de articole exclusive, axate pe cele mai arzatoare probleme de mediu din India si nu numai. Pe site sunt disponibile o serie de analize tratand subiecte de larg interes, precum poluarea apelor cu amoniac, pandemia de gripa si derapajul economic din societatile bogate in resurse, dar a caror populatii traiesc la limita subzistentei. Varianta online a publicatiei pune un mare accent pe comunicarea cu cititorii. Site-ul pune la dispozitie posibilitatea de a interactiona cu autorii revistei si un “post de radio”, la care cititorii pot asculta interviuri cu specialisti din domeniul stiintei, economiei si mediului.

Film – „Sunt un animal”
E dura, curajoasa si stie ce vrea. E un strateg stralucit si probabil cea mai faimoasa aparatoare a drepturilor animalelor din lume. Intrati putin in lumea de zi cu zi a presedintelui PETA, Ingrid Newkirk, din momentul in care se trezeste, inaintea zorilor, pana la sfarsitul zilei, tarziu in noapte. Documentarul HBO ”I’m an animal” explica de ce PETA a de¬venit una dintre cele mai de succes organizatii de aparare a drepturilor animalelor din lume. E o privire introspectiva asupra credintelor si motivelor lui Ingrid Newkirk, fondatoarea si lidera organizatiei People for the Ethical Treatment of Animals (PETA). Vedeti ce o face atat de incapatinata, pana unde ar merge ca sa salveze animalele, ascultati ce spun detractorii ei si faceti cunostinta cu cateva din animalele care au beneficiat de pe urma activitatii ei neobosite. Urmariti interviuri cu Newkirk, angajati ai PETA, sustinatori dar si critici care au condamnat controversatele metode practicate de organizatie. Filmul urmareste planificarea si executarea unor proiecte ”sub acoperire” si a unor operatiuni fulger, trecand totodata in revista controverse din trecutul organizatiei.

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Ultimele știri