Editie „de criza” la Romenvirotec

Unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul tehnologiilor de mediu din Romania – Romenvirotec – a promovat, la mijlocul lunii martie, cele mai noi produse si oportunitati de afaceri din sectorul energiilor verzi. Numarul vizitatorilor a fost insa sub asteptari, ca de altfel si numarul contractelor incheiate de expozanti.

Text de Raluca Petrescu

Expozitia internationala de echipamente si tehnologii pentru protectia mediului a adunat anul acesta 102 expozanti din opt tari. Ajuns la cea de-a
17-a editie, targul s-a desfasurat in perioada 16-19 martie la Bucuresti, fiind organizat cu sprijinul Ministerului Mediului si Padurilor.

Expozitia a pus accentul pe sustenabilitate si energii regenerabile, iar cele mai multe oferte au venit din partea producatorilor de sisteme energetice eoliene si solare. De asemenea, a fost prezentata o gama larga de echipamente pri vind prevenirea poluarii ae rului si apei, protectia solului, reciclarea deseurilor, salubrizare, managementul resurse lor de energie neconventionala si protectia impotriva inundatiilor. Editia de anul acesta s-a remarcat printr-o serie de conferinte organizate de Ministerul Mediului pentru a prezenta stadiul principalelor proiecte derulate de autoritati. In plus, vizitatorii au putut participa la seminarii privind conservarea biodiversitatii, securitatea mediului, managementul resurselor naturale si clima.

Prezenta slaba la standuri

Printre expozantii de la cea mai recenta editie a Romenvirotec s-au numarat companii din Austria, Danemarca, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie si Olanda. In pofida ofertei crescute in raport cu anii precedenti, in cele cinci zile de targ numarul vizitatorilor a depasit cu putin 4.200.

„A fost foarte putina lume. probabil din cauza crizei economice, care ne-a afectat pe toti si, din nefericire, se pare ca va mai dura. Nu am semnat niciun contract, dar vom pastra legatura cu vizitatorii care s-au aratat interesati”, a declarat Dan Toganel, reprezentantul firmei Purator Systems, care ofera solutii de epurare a apei. Cei mai multi expozanti au confirmat ca nu au reusit sa incheie contracte pe parcursul celor cinci zile de expozitie.

Unul dintre produsele-vedeta la editia din acest an a fost casa ecologica mobila, ce poate fi achizitionata la un pret cuprins intre 20.000 si 30.000 de euro. Locuinta promovata de compania Tehnix are un consum ce porneste de la 6 kwh, iar energia este produsa de panouri solare si o turbina
eoliana.

„Green Report”, singura revista de la expozitie

„Green Report” a fost singura revista de mediu prezenta cu un stand la editia de anul acesta a Romenvirotec. Reporterii nostri au monitorizat evenimentele pe tot parcursul celor patru zile de expozitie si au transmis in timp real de la stand informatii despre conferintele si work-shopurile desfasurate in cadrul targului. Echipa de jurnalisti a facut eforturi sa traduca explicatiile si viziunile specialistilor si a prezentat, pe site-ul revistei, solutiile tehnice care pot reduce semnificativ impactul vietii noastre de zi cu zi asupra planetei.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri