Casa solara cu eoliene in colturi

Team Bucharest 2014

Conceptul cu care echipa Team Bucharest s-a calificat la Solar Decathlon Europe 2014, competitie internationala de arhitectura si tehnologii integrate, ce se va desfasura la Versailles, este o casa cu panouri solare ce ar putea avea inclusiv eoliene verticale, amplasate in colturi. Casa este destinata zonelor urbane, poate fi amplasata in spatii dificile din centrul orasului, iar energia ar putea  fi recuperata si din vibratii.

Casa cu care ne vom prezenta la Versailles se afla, deocamdata, in stadiul de proiect. Va avea 100 de metri patrati, 7 metri inaltime, parter si etaj si va folosi, bineinteles, energie solara. Suntem incurajati, de asemenea, sa folosim si alte surse de energie, astfel prototipul ar putea avea eolienele verticale amplasate in colturile casei, sisteme de generare a energiei din vibratii sau alte modalitati inovative de a genera energie electrica”, a declarat, pentru Green Report, Mihai Toader-Pasti, Project Manager.

Team Bucharest, la Solar Decathlon Europe 2014

Team Bucharest 2014 este echipa Romaniei calificata la editia a 3-a a competitiei internationale de arhitectura si tehnologii integrate Solar Decathlon si va avea, in total, 30 de membri. Acestia urmeaza sa fie recrutati recrutati din randurile studentilor, iar institutiile care sustin acest proiect sunt Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, Universitatea Politehnica Bucuresti.

“La aceasta editie ne vom concentra pe problemele mediului urban, densitate, mobilitate, accesibilitate, incercand sa implementam noi tehnologii si noi modalitati de abordare a locuintei urbane dintr-o perspectiva sustenabila”, a mai spus Mihai Toader-Pasti.

6 dintre membrii echipei, participanti la PRISPA

6 dintre membrii echipei au deja in spate experienta PRISPA, proiect cu care Romania a participat, pentru prima oara, la editia Solar Decathlon Europe din 2012, unde au obtinut Premiul II pentru Eficienta Energetica, locul al II-lea la Votul Publicului si locul al IV-lea la Bilantul Energiei Electrice. PRISPA a fost montata pentru a treia oara pe un teren din comuna Margineni, judetul Bacau si este deja locuita.

“Suntem o echipa multidisciplinara cu management studentesc, de tipul unui design-build studio, ceea ce inseamna ca noi vom realiza toate etapele acestui proiect, de la proiectare la constructie si implementare”, potrivit lui Mihai Toader-Pasti.

Ce este Solar Decathlon Europe

Infiintat in SUA in 2001, Solar Decathlon a devenit cea mai importanta competitie internationala de arhitectura si tehnologii integrate care urmareste implementarea inovatoare a tehnologiilor solare si a altor principia sustenabile. Din 2008, competitia a dezvoltat o ramura europeana, Solar Decathlon Europe, care a ajuns acum la a 3-a editie. La competitie participa 20 de echipe si sunt 10 probe de concurs, ce tin de arhitectura, inginerie, industrializare, comunicare.

Mihaela Pavnutescu

spot_img

Ultimele știri