Trei zile pana la Gala Green Business Index

Trei zile au mai ramas pana la decernarea primelor premii de mediu companiilor romanesti care au luat masuri in domeniul protectiei naturii.

Asociatia Green Revolution si Asociatia Green Area, sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului, vor anunta, in cadrul Galei Green Business Index, cele mai eco 10 firme din Romania, alese in urma jurizarii de catre experti independenti. Marele premiu va fi inmanat de catre Ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

GBI, CO2 free

Asociatia Green Revolution va premia companiile cele mai prietenoase cu mediul in cel mai verde mod posibil – in mijlocul naturii, la lumina naturala, fara echipamente care sa consume energie. Astfel, Gala Green Business Index se doreste a fi un eveniment CO2 free. Pentru asta, organizatorii au ales un decor neobisnuit pentru o gala, oferind distinctii verzi companiilor in parcul Herastrau, la ora 16, iar neutralizarea amprentei de carbon se va face prin actiuni ulterioare de plantare.

“Dupa finalizarea evenimentului, specialistii de mediu vor analiza si calcula amprenta de carbon. Aceasta va fi neutralizata prin actiuni de plantare”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution, organizatorul Galei Green Business Index, alaturi de Asociatia Green Area, sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului.

"Pentru a reduce efectul negativ asupra mediului inconjurator, am conceput un eveniment care sa aiba un impact maxim asupra audientei, dar sa fie realizat cu resurse minime. Atipic pentru o gala de decernare a premiilor, ea va avea loc la ora pranzului, eliminand astfel echipamentul tehnic necesar – lumini si echipament de proiectie, intr-o locatie neconventionala – parcul Herastrau", a explicat, la randul sau, Miruna Sandulescu, Account Director in cadrul OgilvyAction, colaborator in organizarea evenimentului.

Ministrul Mediului, la Gala GBI

Gala ii va avea printre invitati pe ministrul Mediului, Laszlo Borbely, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai ONG-urilor. Printre companiile care au oferit date despre managementul de mediu se numara Danone, Veolia, Lafarge, SIVECO, Romaqua si Green WEEE. Urmarind site-ul Green Report, veti putea ramane la curent cu evolutia proiectului si veti afla companiile care au facut cele mai multe eforturi pentru protectia mediului in activitatea lor zilnica, dar si pe cele care mai au de facut imbunatatiri la acest capitol.

Green Business Index este un proiect sustinut de Ministerul Mediului si reprezinta o incurajare a trecerii rapide a sectorului business in zona verde, aceasta fiind una dintre prioritatile Asociatiei Green Revolution. Prin intermediul Green Business Index vor putea fi obtinute si centralizate informatii referitoare la activitatile de mediu desfasurate sau angajate de companiile romanesti, ceea ce poate oferi autoritatilor o viziune de ansamblu a situatiei existente si, implicit, directionarea fondurilor si initiativelor catre zonele in care este nevoie de acestea. In acest mod se va reusi si atragerea atentiei asupra importantei protejarii mediului si a resurselor naturale existente.

Gala Green Business Index a fost programata initial pentru data de 23 iunie, dar Asociatia Green Revolution a fost nevoita sa amane evenimentul din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

spot_img

Ultimele știri