Romania, intre Copenhaga si Cancun: Connie Hedegaard, maine in Bucuresti

Comisarul European pentru Schimbari Climatice Connie Hedegaard va fi prezenta in Romania maine, pe 3 iunie, la invitatia Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti. Oficialul european va participa la conferinta "Romania, intre Copenhaga si Cancun", organizata de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Asociatia Green Revolution, dupa care va participa la o “sesiune” de pedalat in parcul Herastrau cu una dintre bicicletele I’Velo, primul program de bike-sharing gratuit din Romania, lansat de Green Revolution si Raiffeisen Bank.

Connie Hedegaard se va intalni, apoi, cu ministrul Mediului Laszlo Borbely la sediul Ministerului Mediului si Padurilor, unde va avea loc o conferinta de presa comuna. Comisarul va vizita in jurul pranzului Palatul Parlamentului, dupa care se va intalni cu presedintele Traian Basescu. In program mai sunt prevazute discutii cu ministrul Agriculturii Mihail Dumitru si secretarul de stat din cadrul Ministerul Economiei Tudor Serban, urmand ca dupa-amiaza sa paraseasca Romania.

United Nations Framework Convention for Climate Change va organiza in luna decembrie, la Cancun, summitul COP16, un eveniment care trebuie sa duca statele lumii un pas mai aproape de semnarea acordului care va precede Protocolul de la Kyoto. In contextul actual, Romania trebuie sa-si asume un rol activ in combaterea efectelor incalzirii globale. Sustinerea tintelor asumate de UE cat si realizarea, pe plan intern, a eforturilor necesare reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera sunt doar doua directii importante de actiune.

Din aceste considerente, cresterea gradului de constientizare a autoritatilor romane, atragerea sprijinului sectorului de afaceri si aducerea problemelor de mediu pe agenda dezbaterilor publice reprezinta in aceeasi masura motive cat si tinte ale conferintei “Romania intre
Copenhaga si Cancun”.

Conferinta este o oportunitate de a trece in revista concluziile conferintei ONU din decembrie 2009 care a avut loc la Copenhaga si, in acelasi timp, asteptarile pentru conferinta ONU care va avea loc la Cancun, in Mexic in acest an. Printre invitati se numara Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor, Nicoale Idu, seful Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, precum si reprezentanti ai mediului de afaceri si societatii civile.

“Suntem onorati ca in acest an alaturi de noi va fi prezenta doamna Connie Hedegaard, Comisar European pentru Schimbari Climatice. Conferinta ‘Romania, intre Copenhaga si Cancun’ este a treia din seria celor care au ca tema schimbarile climatice si pe care o organizam alaturi de Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

In cadrul conferintei vor lua cuvantul 12 vorbitori, in cadrul a trei paneluri – "Romania intre Copenhaga si Cancun", "Biodiversitatea – Cat ne costa biodiversitatea?" si "Schimbarile climatice – riscuri si oportunitati de business".

spot_img

Ultimele știri