Green Business Index, interes crescut pentru firmele romanesti

Lansarea Green Business Index, primul top al firmelor verzi, a suscitat un interes crescut din partea companiilor interesate de mediu. Astfel, dupa prima saptamana a proiectului, in Green Business Index s-au inscris peste 50 de companii romanesti.

Asociatia Green Revolution si Asociatia Green Area va invita in continuare sa va inscrieti in Green Business Index, termenul limita pana la care puteti face acest lucru fiind 29 aprilie 2010.

Green Business Index, topul firmelor verzi din Romania are ca scop recunoasterea publica a eforturilor depuse de companii in domeniul mediului si consta intr-un chestionar realizat cu ajutorul unor experti independenti. Concluziile sale vor fi prezentante in cadrul unei gale de premiere, care va avea loc la inceputul lunii iulie.

Green Business Index este o incurajare a trecerii rapide a sectorului business in zona verde, aceasta fiind una dintre prioritatile Asociatiei Green Revolution. Prin intermediul Green Business Index vor putea fi obtinute si centralizate informatii referitoare la activitatile de mediu desfasurate sau angajate de companiile romanesti, ceea ce poate oferi autoritatilor o viziune de ansamblu a situatiei existente si, implicit, directionarea fondurilor si initiativelor catre zonele in care este nevoie de acestea. In acest mod se va reusi si atragerea atentiei asupra importantei protejarii mediului si a resurselor naturale existente, se arata in comunicatul de presa al asociatiei.

Cei care doresc sa participe la Green Business Index isi vor crea un cont pe site-ul www.gbindex.ro. Dupa validare se va trece la completarea chestionarului. Acesta poate fi completat de catre titularul contului sau de catre una sau mai multe persoane indicate de titular. Dupa completare, chestionarul va fi salvat si trimis organizatorilor, trimiterea insemnand si acordul ca datele furnizate pot fi prelucrate si evaluate. Categoriile pe care se axeaza chestionarul GBI sunt: dezvoltare sustenabila, impactul asupra mediului, transport, resurse, cladiri, achizitii verzi, managementul deseurilor. Acesta este extrem de usor de completat prin intermediul softului dezvoltat special in acest scop.

spot_img

Ultimele știri