Centrele “La Pedale”, vizitate de 3.000 de bucuresteni

Programul “La Pedale” este un succes, aratand ca bucurestenii sunt fani ai plimbarii cu bicicleta. Astfel, in prima saptamana de la deschidere, peste 3.000 de vizitatori s-au prezentat la cele doua centre “La Pedale”, dorindu-si sa strabata aleile parcurilor pe bicicletele puse la dispozitie de Asociatia Green Revolution.

Programul de bike-sharing "La Pedale" va functiona zilnic pana in ultima zi a lunii octombrie. Bicicletele verzi pot fi inchiriate pe baza buletinului de identitate, pentru o perioada de doua ore. In cele doua parcuri din Sectorul 1, Herastrau si Kiseleff, bucurestenii au la dispozitie 150 de biciclete, urmand ca in curand numarul lor sa fie suplimentat cu inca 100. Pe baza unui buletin de identitate un adult poate inchiria maximum trei biciclete, una pentru adulti si doua pentru cei mici, perioada maxima de inchiriere fiind de 2 ore.

In 2009, in perioada 26 august – 15 noiembrie, in centrele “La Pedale” au fost inregistrati peste 23.000 de utilizatori, iar anul acesta primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, si-a exprimat increderea ca peste 100.000 de bucuresteni vor beneficia de acest program in 2010.

Orarul dupa care functioneaza centrele “La Pedale” este 11-19, in timpul saptamanii, si 10-20, in weekend.

Initiativa “La Pedale” apartine Asociatiei Green Revolution si Primariei Sectorului 1, cu sprijinul Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement.

Initiatorii programului incurajeaza, cu aceasta ocazie, si spiritul civic al bucurestenilor, oferindu-le sansa de a-si demonstra grija fata de bunurile pe care le impart cu concetatenii lor. Proiectul face parte dintr-o strategie pe termen lung a Primariei Sectorului 1 si a Asociatiei Green Revolution, care vizeaza promovarea bicicletei ca mijloc de transport urban. Lucrurile nu se vor opri aici, Asociatia Green Revolution urmand sa demareze in curand un nou proiect de bike-sharing, "I’Velo", care va pune la dispozitia bucurestenilor 400 de biciclete prin intermediul a trei centre de inchiriere, situate in Parcul Herastrau si Parcul Tineretului.

Foto: Anita Vizireanu

spot_img

Ultimele știri