I’Velo si-a deschis primul centru din tara, la Targu Mures

Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank au deschis sambata primul centru I’Velo din tara, la Targu-Mures. Realizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Targu-Mures, centrul I’Velo de la Targu-Mures va pune la dispozitia amatorilor 100 de biciclete pe care acestia se vor putea plimba gratuit.

Centrul I’Velo de la Targu-Mures este situat in fata Salii Polivalente, iar orarul de functionare este 10.00-22.00, pe toata durata saptamanii. Bicicletele vor putea fi obtinute pentru o perioada de maximum 2 ore, pe baza unui act de identitate, in acest fel Asociatia Green Revolution dorind sa ofere cat mai multor mureseni posibilitatea de a se plimba pe doua roti.

"Ne bucuram ca primaria Targu-Mures a incheiat acest parteneriat cu noi si a fost de acord cu extinderea si in acest oras. Suntem bucurosi ca Targu-Mures este primul oras in care facem aceasta extindere si multumim primariei pentru ca a raspuns intr-un timp atat de scurt propunerii noastre", a declarat Corneliu Belciug, director de programe al Asociatiei Green Revolution.

"Am promis si ne vom tine de cuvant. Vom facem piste pentru biciclisti in Targu-Mures cat de curand. Le multumim partenerilor nostri, Asociatiei Green Revolution, ca au adus acest proiect aici si suntem bucurosi ca exista si ONG-uri care fac lucruri concrete", a spus viceprimarul municipiului Targu-Mures, Claudiu Maior. 

I’Velo a fost vizitat inca de la deschidere de catre mureseni, 10 dintre acestia inchiriind biciclete imediat dupa ce centrul a inceput sa functioneze pentru public.

Ieri, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a vizitat si el centrul I’Velo de la Targu-Mures. "Felicit partenerii pentru ca au raspuns cu promptitudine la propunerea de a dezvolta acest proiect si in alte orase din Romania. In ceea ce priveste pistele de biciclete vin cu o veste buna: din toamna, in cadrul Administratiei Fondului de Mediu va fi lansat un proiect privind dezvoltarea pistelor de biciclete si imi doresc din tot sufletul ca autoritatile din Targu Mures sa depuna proiecte pentru ca este loc de mai bine", a spus el in fata celor prezenti.

I’Velo este primul program national de bike-sharing gratuit si este realizat in parteneriat Rainbow Company Production, care pune la dispozitie mobilierul stradal si sistemele de securizare pentru biciclete.

Foto: Green Report

spot_img

Ultimele știri